Ze is zo gelukkig met haar nieuwe manager.
Ze had dat geweldige idee al maanden in haar hoofd.

Eindelijk had ze de moed om het hem te vertellen.
Haar stem trilt. Ze verteld haar idee.
Ze heeft zich belachelijk goed voorbereid.

Haar eerdere manager had niet naar haar geluisterd.
Deze nieuwe luistert wel.
Alles wat ze had bedacht, kan ze eindelijk kwijt.

De knoop in haar buik, veranderd in een warm geluksgevoel.
Dat geluksgevoel verspreid zich door haar hele lijf.

Dit is wat ze nodig heeft!
De interesse, het meedenken, serieus genomen worden.

Wat heeft ze hiernaar verlangd!

Werkgelukgesprek
In het werkgelukgesprek wat ik met haar had, bedacht ze het zelf, ze kon erom vragen. Ze hoefde niet te wachten totdat iemand zag wat ze allemaal kon en wist. Hoe graag ze meer betrokken wilde zijn bij de inhoud. We hadden geoefend. Haar wens concreet gemaakt. Samen vragen bedacht die haar leidinggevende zou kunnen stellen. Het was voor haar niet makkelijk de antwoorden goed te formuleren. Maar het was gelukt!

Door als leidinggevende oprecht nieuwsgierig te zijn naar wat je collega’s graag doen, kun je een hecht team creëren. Met mensen die met plezier naar hun werk gaan, omdat ze zich gehoord en gezien voelen. Hoe soepeler het werk loopt hoe meer ruimte er is om elkaar aan te moedigen en bij te staan.

Eens praten over hoe jij die fijne collega kunt zijn? Of hoe jij om meer ruimte kunt vragen om te doen wat je graag doet? Vul dan hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek


  Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

  Lees hieronder de vijf artikelen die gaan over wat werkgeluk te maken heeft met empathie en mentale weerbaarheid.

  geen beter mens dan de mens die een (glim)lach op het gezicht van een ander tovert.

  Is de vraag “Hoe was je weekend?” tijdverspilling?

  Het artikel gaat over empathie en de impact van de manager. Met voorbeeld vragen : “Hoe bevalt het je om te werken met ons nieuwe inventarisatiesysteem”” of  “Waar loop je tegenaan bij de leveringen aan deze klant”. Empathisch zijn, interesse tonen, betrokken zijn bij de mensen waar je leiding aan geeft, kan ook over het werk gaan.

  Al ben je nog zo’n zorgzame leider, je blijft altijd een gorilla

  Het stukje vertelt dat ze je als leider altijd machtiger maken dan je zelf denkt te zijn. Op het moment dat jij iemands toegang tot middelen, compensatie, promotie of iets anders controleert of beïnvloedt, ben jij de gorilla.

  Je naam en uiterlijk doen ertoe:

  Hoe ongelijkheid er werkelijk uitziet. Ambtenaren zijn zich “vaak niet bewust van de ‘bubbel’” waarin zijzelf verkeren. Ze baseren hun beleid mede op hun persoonlijke ideeën over hoe de wereld in elkaar zit. Met cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau.

  Mentale weerbaarheid

  In dit artikel staat: Mentaal weerbare collega’s zijn meer bevlogen en meer betrokken. Zorg voor werkinhoudelijke bronnen zoals ontwikkelmogelijkheden, gevoel van competentie en betekenis in het werk.

  Hoe voorkom je ruzie?

  Met Anna en Nivea. Misverstanden. Hoe makkelijk denken we niet dat we elkaar begrepen hebben en blijkt dit achteraf niet zo te zijn geweest.

  Hoe krijg je antwoord op je vragen? Trek je trukendoos open #Werkgeluk
  Hoe slim is vragen: “En ik dan?” # werkgeluk #geloven in jezelf

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden