“Succes”, zegt ze.
“Jij ook”, zeg ik.
We lachen.

Raar, raar dat we beiden heel goed zijn in antwoord krijgen.
Maar niet voor onszelf.

We proberen beide in contact te komen met mensen die doen dat wij graag willen doen. Ze reageren niet op onze vragen.

Zij denkt dat komt door haar buitenlandse achternaam.
Ik denk dat komt omdat ik een suffe secretaresse ben.

Dat blijkt niet waar.

Maanden later zag ik dat degene die ik om een gesprek had gevraag, kort daarop, voor zichzelf was begonnen.
Het uitblijven van antwoord, had niets te maken met mij.

Heb jij dat ook weleens? Een collega die niet reageert op een vraag die jij stelt?

Voor het antwoord voor een bewoner of voor een andere collega trek ik een hele trukendoos open. Ik bel, ik app en als ik geen antwoord krijg dan vind ik een collega die het antwoord wel weet.

Dat antwoord komt er. Hoe dan ook.

Vertel me, wat is jouw trukendoos? En wanneer gebruik je die?
Doe eens gek en vul hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek


    Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden