Aliveness – Werkgeluk Activator, Coach

Vrouw, moeder, oma, dochter, vriendin, collega, ex, minnares, de vreemde die je gehaast op straat voorbij loopt.. Een vreemde ziet die vrouw, die moeder, dat rare mens, die vrouw met piekhaar…
Ik ben zoveel meer dan wat je ziet. Jij toch ook?

Liefde en geluk verspreiden! Dat is wat ik wil.

Alle klanten in de rij, staan in een gouden licht. Verguld door het mooie lieve gebaar. De kinderen trots op hun vader.

In de supermarkt, staat voor de kassa, een leuke dame in een rolstoel. Ze vraagt de klant voor haar, een vader met twee jonge kinderen, “Wilt u mij even helpen en mijn spullen op de band zetten, ik kan er niet bij”. De vader doet dat direct. Met een vriendelijke glimlach naar de kinderen kijkt de leuke dame de vader vriendelijk aan, bedankt hem. De kleine meisjes stralen van trots en eentje zegt: “Wat lief pa dat je die dame helpt”.

Het was een magisch moment.

Wanneer het creëren van een magisch moment zo natuurlijk kan zijn. Dan moet dat jou en mij toch ook lukken?

Voor mij is een gezin hebben belangrijk. Ergens deel van uit te maken. En dat we het goed hebben, samen. Twee paar voeten op een haardkleed. Ik heb dat zinnetje ooit gelezen als kind, als de top van geluk. Twee paar voeten zijn niet genoeg voor mij. Kinderen, een hond moesten erbij.

Mijn zoektocht is naar liefde en geluk.

Zo lastig, om kritisch naar jezelf te kijken. Een ander ziet soms zo duidelijk wat je anders kan doen.

Dus schakelde ik laatst zelf een coach in.
Zij inventariseerde de zaken waaraan ik wilde werken:

• Schuldgevoel, als dingen misgaan, ook als dat niet jouw schuld is
• Omgaan met boosheid (nu neem je dingen persoonlijk)
• De richting van je loopbaan

Zij stelde vragen. Ik zag hoe ik omging met boosheid en schuldgevoel.

Meer lezen over het inzicht wat ik kreeg?
• Wat deed schuldgevoel met mij?
• Wat deed boosheid met mij?

Wat denk je ervan? Samen eens kijken, welke inzichten jij kunt krijgen? mailme@amilevelien.nl

Door naar KENNIS MAKEN