Aliveness en Werkgeluk Activator, Coach

Ik ben een gezegend mens. Trotse moeder van twee prachtige dochters, die op een mooie manier in het leven staan. Een heerlijk kleinkind, waar ik enorm van geniet en vrijdags op pas. Een tango dansende boer als vriend, die op een prachtig plekje in Groningen woont, waar ik zomers heel graag buiten ben. Een baan die ik zo uitdagend kan maken als ik wil, als hardwerkende ambtenaar bij mijn geliefde stad Amsterdam. Waar ik een deel van mijn tijd als werkgelukdeskundige aan het werk ben.

Liefde en geluk verspreiden! Dat is wat ik wil

Alle klanten in de rij staan in een gouden licht. Verguld door het mooie lieve gebaar. De kinderen trots op hun vader.

In de supermarkt, staat voor de kassa, een leuke dame in een rolstoel. Ze vraagt de klant voor haar, een vader met twee jonge kinderen, “Wilt u mij even helpen en mijn spullen op de band zetten, ik kan er niet bij”. De vader doet dat direct. Met een vriendelijke glimlach naar de kinderen kijkt de leuke dame de vader vriendelijk aan, bedankt hem. De kleine meisjes stralen van trots en eentje zegt: “Wat lief pa dat je die dame helpt”.

Het was een magisch moment

Wanneer het creëren van een magisch moment zo natuurlijk kan zijn. Dan moet dat jou en mij toch ook lukken?

Voor mij is een gezin hebben belangrijk. Ergens deel van uit te maken. En dat we het goed hebben, samen. Twee paar voeten op een haardkleed. Ik heb dat zinnetje ooit gelezen als kind, als de top van geluk. Twee paar voeten zijn niet genoeg voor mij. Kinderen, een hond moesten erbij.

Mijn zoektocht naar liefde en geluk.

Zo lastig, om kritisch naar jezelf te kijken. Een ander ziet soms zo duidelijk wat je anders kan doen.

Dus schakelde ik laatst zelf een coach in.
Zij inventariseerde de zaken waaraan ik wilde werken:

• Schuldgevoel, als dingen misgaan, ook als dat niet mijn schuld is
• Omgaan met boosheid (nu neem ik nog vaak dingen persoonlijk)
• De richting van mijn loopbaan

Zij stelde vragen. Ik zag hoe ik omging met boosheid en schuldgevoel.

Meer lezen over het inzicht wat ik kreeg?
• Wat deed schuldgevoel met mij?
• Wat deed boosheid met mij?

Wat denk je ervan? Samen eens kijken, welke inzichten jij kunt krijgen? mailme@amilevelien.nl

Door naar KENNIS MAKEN
Klik hier voor contact & reacties