In de Argentijnse tango is goed volgen net zo belangrijk als goed leiden.

Ken je dat dat heerlijke gevoel als je samen danst met een totale vreemde en het voelt alsof je elkaar al jaren kent?

Geboren leiders
Je voelt je gekoesterd in hun armen. Als je iets anders doet of oplost dan verwacht, anticiperen ze, bewegen mee, geven ruimte. In hun armen voel je je een geweldige danser, gewaardeerd. Deze leiders glimlachen om je verrukte blik en zijn blij met je enthousiasme.

Leiders die al flink wat dans uurtjes in de benen hebben.
Nog niet helemaal op de top van hun dans capaciteit. Als het misgaat, niet hun schuld. Mopperend over de vloer, een tegenligger, de muziek, zelfs over hoe jij danst. Zij willen zo graag dat iedereen ziet hoe goed ze wel niet zijn. Je denkt dat ze dansen met jou niet leuk vinden, totdat ze je weer vragen.

Leiders die hun dansuurtjes nog moeten maken.
Eindelijk het lef hebben om naar een dansfeestjes te gaan. Ze doen zo hun best. Hun bewegingen onzeker. Het liefst zouden ze willen dat jij de leiding neemt (wat ik soms stiekem doe). Nu ik beter “volg”, zijn dat de leukste dansjes. Heb je het weleens meegemaakt die hemelse blik of dat zachte kreuntje?

In het volgende blog meer over volgers.
Hoe dat is op hoge hakken, sterk in je as te staan.
Tipje: het gaat over blauwe plekken…

En jij, wat denk jij?
Zouden leiders en volgers niet ongeveer evenveel moeten verdienen?
Afhankelijk van ervaring en verantwoordelijkheid?

Het er eens over hebben wat nou een goede leider is, vul hieronder je email adres in, voor een gratis (werkgeluk)gesprek.


  Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

  DISCLAIMER: Er zijn niet maar drie soorten leiders. Ik heb een hekel aan labeltjes en etiketjes (knip ze zelfs uit mijn kleren). Eigenlijk vind ik je niet meer lief als je een labeltje op me plakt. Behalve als dat labeltje is dat ik een geboren danser ben.

  Lees meer: LINKS NAAR ARTIKELEN, FILMPJES EN BLOGS

  Tekst. Geweldige leiders behalen de beste resultaten omdat ze de grootsheid in anderen naar boven halen

  Vul hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek.


   Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

   Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

   Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden