Het werkgeluk spettert er af.
De steigerbouwers. Drie mannen in strakke zwarte uniformen. Bewegingen op elkaar afgestemd. Vloeiend, soepel, moeiteloos. Ze lachen. Stelen de show. Zijn een eenheid.

Met zijn vijven
Gat in de weg. Hekje erom. Kabels en leidingen, denk ik. Ze zien een puzzel. Wijzen, halen er verschillende verbindingsstukken en onherkenbare voorwerpen bij. Ieder doet zijn zegje. Ze vertrouwen in elkaars kunde. Samen lossen ze het op.

Kies om jezelf uit te dagen
Maak van je werk eens een workout, een (circus)act, een puzzel, een spel. Kijk eens naar hoe mooi het is dat je het samen doet. Hoe moeiteloos je beweegt en precies weet hoe het moet.

Kies om iemands dag te maken. Met een paar mooie rake woorden. Ik vergeet nooit dat moment in de supermarkt.

Voor de kassa, mevrouw in een rolstoel. Klant voor haar, vader met twee jonge kinderen. Zij vraagt:  “Wilt u mij helpen mijn spullen op de band zetten, ik kan er niet bij”. Vader doet dat direct. Mevrouw kijkt met een vriendelijke glimlach naar zijn kinderen. “Bedankt, wat fijn dat u me even kon helpen!”. Het klinkt oprecht en gemeend. De kleine meisjes stralen van trots en eentje zegt: “Wat lief pa dat je die mevrouw helpt”.

Alle klanten in de rij zie je ontspannen. Genietend van haar mooie lieve gebaar. De kinderen trots op hun vader.

Jouw woorden, jouw handelen, jouw act, doet ertoe, iedere dag weer!
Maak een ander blij op een grauwe dag. Kies voor werkgeluk!

Eens praten over hoe jij wilt kiezen. Wat jou keuzes zijn? Doe eens gek en vul hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek


    Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

    Tekst: Succes is niet de sleutel tot succes.
Als je houd van wat je doet, zul je succesvol zijn.

    Wat maakt jou werkgelukkig?

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden