Wat is Coaching

Er zijn inmiddels heel wat stellingen gemaakt, ik vind deze van John Whitmore, een mooie:

Coachen is: De kunst van het stellen van vragen zodanig dat je zelf de antwoorden vindt op je vraag en je verantwoordelijkheid gaat nemen voor je eigen acties.    
                                                                                                                                       
Ik geloof dat we allemaal diep van binnen, precies weten wat we willen. Voor mij is de kunst als coach om dit “weten”, naar boven te halen. Te helpen dit soort, soms niet in woorden te vatten “weten” naar iets concreets te vertalen. Iedereen is uniek en anders.

Door goed te kijken en te luisteren naar wat je raakt en motiveert probeer ik door nieuwsgierig te zijn en open vragen stellen, jou met nieuwe ogen te laten kijken naar wat is en wat kan zijn. Uiteindelijk weet jij het beste wat goed voor jou is. Soms ook door een beetje te provoceren (voor mij is dat uitdagen met humor). Ik vind dat er best gelachen mag worden tijdens het coachen.

Tekst uit de training van Ghislaine Coenegracht: Als coach probeer je het beste van jezelf te geven en beschikbaar te zijn, niet overnemend maar op zoek naar dat deurtje waarachter de energie verborgen ligt. Inspiratie ontstaat uit de confrontatie in de interactie, uit het bevragen van de ervaring en het beter leren kennen van de eigen drijfveren.

Dat is voor mij coachen

plaatje van een deur. Aan deze kant zwart en donker, als je er door kijkt vrolijk en licht

Wil je ook proberen te achterhalen, wat je diep van binnen al weet? Vul dan hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek.


    Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden