Begin nu!
Heb jij ook wel eens gedacht?

 • Het komt vanzelf wel goed
 • Ik heb het veel te druk daar kan ik nu echt niet aan beginnen
 • Het leven is veel te krankzinnig nu
 • Het komt als ik genoeg gespaard heb en dan kan ik
 • Ik  begin als

Als één van deze gedachten door je hoofd is gegaan, luister dan:

Ik snap het. Die gedachtes heb ik ook. Ik heb het druk. Ik heb geen geld. Maar dat is NIET wat me tegenhield.

Het was angst.
En de angst zei me, het is goed zo. Ik ben oké. De angst hield mij vast, vertelde dat ik “veilig” was (En veilig = in mijn comfortzone, niet ten volle levend, maar wel oké)

Ik heb mijzelf er van overtuigd dat er ergens in de toekomst een “goed moment” zou komen om mijn dromen na te jagen. Als de kinderen uit huis zijn, als ik een vast baan heb, als ik meer verdien en als het als er was, verzon ik een nieuwe “als”. Dat ik het niet durfde, was niet omdat ik het niet wil of kan of niet weet.

Time flies
Plotseling waren er jaren verstreken – en sommige dromen kwamen uit, andere bleven hangen in de tijd. Ik begon te denken dat het wel goed was dat ik de dingen die ik eens wou, niet meer hoefde. Zo slecht was het leven toch niet? Uiteindelijk gaf ik mijn dromen op, accepteerde wat was.

Ik heb dit lang gedaan. ik had mazzel dat ik iemand in mijn leven vond die me ertoe aanzette om iets nieuws uit te proberen – ook al durfde ik niet. Ik twijfel ik nog steeds wel eens, kan ik dit?

Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik op mijn 58ste aan een nieuwe studie begonnen en nu lees jij hier, mijn website.

Babystapjes
Besteed het komende jaar eens één uur per werkdag aan jouw dromen waar maken. Dan is dat na een jaar meer dan 200 uur. Babystapje, maar als je maar lang genoeg doorloopt, kom je er ook.

Je hoeft niet te wachten tot je vrijaf kunt nemen of je baan kunt opzeggen of wat de reden ook is die je jezelf hebt verteld dat je nog niet bent begonnen

 • Aan die studie
 • Aan dat boek schrijven
 • Aan dat ondernemersplan uitwerken
 • Aan goed eten en beter voor jezelf zorgen

Dus begin!
Met mij of een ander. Samen. Maak een stappenplan. En begin bijvoorbeeld met het invullen van je email adres, voor een gratis werkgelukgesprek


  Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

  Door naar: DE KUNST VAN HET VRAGEN

  Nieuwsgierig naar de vrouw die mij over de streep hielp: Gigi Sage
  Klik hier voor contact & reacties

  Voor iedereen is werkgeluk wat anders. Wat is het voor jou?

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden