Ik heb Gigi Sage leren kennen in 2012. Net nadat ik mijn tweede coaching-opleidingen had afgerond en een boekje voor kinderen gepubliceerd: “Geef je dromen vleugels”. Ik ontmoette haar in het American hotel. Een prachtige flamboyante dame in een kobalt blauwe jurk. Ze straalde een enorme hoeveelheid positieve energie uit. Ze was geïnteresseerd in wat ik te vertellen had. We hadden het onder andere over Napoleon Hill en zijn visie op welvaart. We leven in een wereld van overvloed en er is voor iedereen genoeg. Daar geloven we allebei in.

plaatje van een dame in een blauwe jurk

Dat Gigi in Amsterdam kwam wonen, vroeg ze me haar te helpen met kleine klusjes, een briefje vertalen wat in de lift hing, samen met haar boodschappen doen als haar kinderen of klanten kwamen. Ik was onder de indruk van hoe zij haar leven zelf vorm gaf. Moeder van vijf kinderen, die thuis onderwijs hadden gehad en over de hele wereld met haar zijn geweest. Het bijzondere contact met vrouwen over de hele wereld. Haar vrijgevigheid en haar tomeloze energie.

Ik kreeg de sleutel van haar huis. Ik mocht haar dochters binnen laten en de planten water geven (we hebben besloten dat ik geen groene vingers heb). Eén keer heb ik zelfs de deur geopend voor haar ex-man, die met één van haar dochters, zijn nieuwe vrouw en haar jongste kleinkind in haar huis mocht verblijven.

een geel gietertje waar water uit komt, wat een plantje nat maakt.

Ik heb Gigi leren kennen als iemand met een groot hart, vrijgevig en vriendelijk en als moeder van vijf kinderen ook enorm praktisch. Na 6 jaar in Amsterdam te hebben gewoond, is ze nu terug in Austen (Texas) en heeft met haar dochters een prachtig bedrijf opgebouwd.

Gigi heeft me al die jaren haar aandacht gegeven en gestimuleerd om iets te doen met wat ik graag doe. Talloze malen kwam ze met ideeën. Ze zag mijn ogen oplichten als ik weer eens “schat had gegraven in kringloop” en kleding had vermaakt. En iedere keer zei ik: “nee, dat is mijn hobby daar wil ik geen verplichting van maken. Dit doe ik voor mezelf”. Met de jaren zag ze hoe ik luisterde en een zekere “wijsheid” heb. Ze begon de coach in mij te zien die ik graag wilde worden.

Zomer 2020 had ik een “clearity call” met haar dochter Makena. In september ben ik hun opleiding begonnen: ”Aliveness Mastery™. Dit is een geavanceerde training ontworpen voor coaches, ondernemers, leiders en wereldveranderaars die klaar zijn om ingrijpende veranderingen te creëren in hun eigen leven EN in dat van anderen.

En wat een transformerend jaar was dat! In Corona tijd. Enorm intensief. Precies op het juiste moment in mijn leven. Met alle tijd om er helemaal in te duiken en me er aan over te geven. Het is zeker niet altijd makkelijk geweest. Ik liep tegen veel aan waar ik me tegen verzette, stelde lastige vragen en maakte het mezelf soms extra moeilijk. Maar wat heb ik veel geleerd!!

Ik denk dat wat voor mij de grootste eye opener is hoe Gigi ons leerde met kritiek om te gaan. Niet alleen hoe het te ontvangen, maar ook hoe het te geven. Kritiek is voor mij altijd een heikel puntje geweest. Bij het krijgen van kritiek, kan ik soms heel erg verdrietig of boos worden. Ik ben het dan of niet eens met de  gegeven kritiek of soms is het zo pijnlijk waar. In beide gevallen heb ik geen idee had hoe ermee om te gaan. En kritiek geven daar begon ik niet eens aan. Ik liep gewoon weg als het moeilijk werd of als ik me niet gehoord voelde. Ik had geleerd: Leven en laten leven.

Het belangrijkste wat ik leerde is om niet alles persoonlijk te maken. Zowel als je kritiek krijgt als wanneer je kritiek geeft. Ik moet eerlijk gezegd zeggen, dat me dat nog niet altijd lukt. Door kritiek minder persoonlijk te maken, haal je uit veel zaken de angel.

Aan het begin van de opleiding werd me gevraagd wat ik met de opleiding wilde bereiken. Ik wilde meer plezier in mijn werk hebben, iets meer inkomen en me meer verbonden voelen met de mensen om me heen.

Nu ik de opleiding heb gedaan, zou ik willen dat deze manier van communiceren al veel en veel eerder had geleerd. Ik denk dat als iedereen op deze manier leert communiceren er oorlogen voorkomen kunnen worden. Problemen niet meer verpakt worden in wollig taalgebruik. We eerlijker zijn tegenover onszelf en tegenover anderen. Kunnen accepteren dat er heel goed twee of meer verschillende ideeën en meningen naast elkaar kunnen zijn en dat ze allen bestaansrecht hebben.

Mijn missie is om te zorgen dat we ons meer met elkaar verbonden voelen. Dat we eerlijker en beter met elkaar communiceren. Zodat we daardoor oprecht geïnteresseerd in elkaar zijn. Domweg aardiger voor elkaar zijn.

Wat is jouw missie? Vul dan hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek.


    Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

    Nieuwe website van Gigi & Makena: wayofthemuse.com
    Become the woman you’re meant to be

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden