Ze schaterlacht.

Later vertelt de omgevingsmanager mijn leidinggevende: “Evelien schrijft notulen met humor”. Mijn leidinggevende kijkt me vervolgens streng aan over het randje van haar bril: “Humor, in notulen? Dat kan niet.”

Wat we zagen in het overleg was een pingpongende klaagzang van twee kibbelende mannen. Terwijl beide mannen hetzelfde willen. Ze nemen beiden het standpunt in dat hun probleem groter is dan dat van de ander. Terwijl ze hetzelfde probleem hebben.

Ik schreef:
“Peter en Ed zijn het eens: het is belangrijk dat iedereen geïnformeerd is over de tijdelijke aanleg plek. Er komen borden bij de huidige plek en de nieuwe plek.”

Heb jij dat ook weleens meegemaakt? In een vergadering, mensen die maar doorpraten: Bezig met hun eigen zegje doen. Hoe erg en ingrijpend het voor hun is. Dat niemand rekening met ze houd. Ze gaan maar door. Een oplossing vinden is er niet bij.

Trouwens noch Peter, noch Ed maakt bezwaar tegen de notulen. 

Tip:
Zeg eens: “Je hebt gelijk, we kunnen het oplossen, door…”
Luister naar elkaar en hoor naar waar je het eens bent en vind van daaruit oplossingen.

Wil jij ook constructievere gesprekken voeren? Eens samen kijken naar oplossingen?
Vul hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek.


    Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

    Tektskaartje:
Wie kent een instituut waar zakenmensen leren: 
luisteren + aardig zijn = efficiënt samenwerken

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden