Voor werkgeluk heb je elkaar nodig #jezelf kunnen zijn


Of je nu graag in je uppie, in alle rust je werk doet of het heerlijk vindt om in het midden van alle actie te staan, met veel mensen om je heen, je hebt de ander nodig.

Het besef dat we met zijn allen aan mekaar gelinkt zijn, dat we er zonder elkaar eigenlijk niet toe doen, is cruciaal.

Ik was gisteren met mijn dochter en kleindochters in het scheepvaartmuseum en las het zinnetje ‘Zonder oorlog geen handel zonder handel geen oorlog’.

Lang geleden is het al bedacht dat het efficiënter is om de taken te verdelen. Zo is handel ontstaan. Nare klussen voor de allerarmsten, het regeren (het verdelen van de klussen), voor degene die het meeste heeft. Met als gevolg dat de degene die het meeste heeft, in angst leeft dat wat hij heeft wordt afgepakt . Het zou beter werken als een iedereen doet wat die graag doet: Er is genoeg voor iedereen, als we het eerlijk verdelen.

Verander dat woord oorlog voor werk. Dat zinnetje is net zo goed waar. Die oorlog, die nutteloze strijd met alleen maar verliezers, moeten we afschaffen.

Zonder werk geen handel zonder handel geen werk.

Werk zou een plek horen te zijn, waar je graag bent en waar je met vertrouwen het beste van jezelf verwacht. Waar het oké is dat je experimenteert en fouten maakt en gewaardeerd wordt dat we allemaal verschillend zijn. Dat wat de ‘bedoeling’ is, niet voor iedereen hetzelfde is.

Met goed luisteren en vragen stellen, is het mijn ‘bedoeling’ om, met jou, uit te vogelen wat werkgeluk voor jou is.

Wil je met me puzzelen aan jouw werkgeluk? Kijken wat jij nodig hebt? Vul dan hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek.


  Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

  Wat heb je liever, gelijk of vrede?
  Hoe leer ik mezelf kennen? Vier mooie vragen

  “Wees duidelijk. Wees authentiek. Heb grenzen. Controleer je visie. Doe wat belangrijk is voor jou. En weet wat je belangrijk vindt.” — Iyanla Vanzant, Amerikaans inspiratiespreker en advocaat.

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden