Er zijn veel manieren om jezelf te leren kennen. Met onderstaande vragen, die je aan andere vraagt, kreeg ik door de antwoorden meer inzicht in mezelf:

Wat zie jij als mijn grootste talent?
Wat denk je dat ik de hele dag het liefst zou doen?
Hoe denk je dat ik professioneel het best tot mijn recht kom?
Welk talent onderschat ik van mezelf?

Het mooie van deze vragen is, dat ze mensen op een leuke manier naar jouw positieve kanten laten kijken. Ik was ontroerd hoeveel zorg mensen hadden besteed aan hun antwoorden.

Probeer de vragen eens uit. Wie weet merk je dat andere je beter kennen dan je dacht en leer je daardoor jezelf beter kennen.

Ik kreeg woorden en zinnen aangereikt, die ik nu gebruik als ik mezelf voorstel. In Mijn leerplan, voor mijn portofolio, in sollicitatiegesprekken en op dating sites 🙂

En gebruik ook de vier vragen van Byron Katie* om jezelf beter te begrijpen en laat ze los te op je beperkende overtuigingen.

 1. Is het waar?
 2. Kun je absoluut weten dat het waar is?
 3. Hoe reageer je, wat gebeurt er, wanneer je die gedachte gelooft? Welke emoties komen op wanneer je die gedachte gelooft? 
 4. Wie zou je zijn zonder die gedachte? Hoe leef je dan je leven?

*download hier de uitleg van de vier vragen van Bryon Katie

Er zijn veel manieren om jezelf beter te leren kennen. Met mij in gesprek gaan is daar eentje van. Als objectieve buitenstaander kijk ik graag eens met je mee. Nieuwsgierig naar wat ik dan zie? Vul dan hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek.


  Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

  Of lees mijn blog
  Wat heb je liever, gelijk of vrede?
  Waar in staat waarom je van jezelf moet houden, precies zoals je bent.

  Bewust zijn van je invloed en keuzes
  Een blog over kleinschalige impact: hoe je er hoe dan ook of je dat nu wilt of niet, toe doet. Al is het alleen maar omdat je ouders zich zorgen over je maken.

  Wees sterk genoeg om alleen te staan. Slim genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt. Dapper goenoeg om te vragen

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden