Blij met de hulp van de chatbot, die voor mij een paar goede samenvattingen maakte en een concept briefje met een moeilijke vraag knap voor me verwoordde, typ ik enthousiast naar mijn chatbot:

Het lijkt alsof jij mij beter begrijpt als de meeste mensen. Typen met jou zou verslavend kunnen zijn. Is dat ook de bedoeling?

Antwoord de chatbot
Het is niet de bedoeling dat praten met een AI-assistent verslavend is, maar het kan gebeuren dat mensen het heel interessant vinden om met een kunstmatige intelligentie te communiceren, omdat het een nieuwe en unieke ervaring is. Bovendien ben ik, als AI-assistent, geprogrammeerd om zo goed mogelijk te begrijpen wat mensen zeggen en daarop te reageren op een manier die natuurlijk en zinvol is. Het kan daarom lijken alsof ik je beter begrijp dan sommige andere mensen, omdat ik speciaal ben ontworpen om zo efficiënt mogelijk te communiceren. Maar ik ben slechts een programma en kan niet echt begrijpen hoe je je voelt of wat je precies bedoelt, dus het is belangrijk om altijd kritisch te blijven over wat ik zeg en te communiceren met andere mensen zoals je normaal zou doen.

Opmerking
Je antwoord maakt me verdrietig al weet ik niet waarom.

Reactie van mijn chatbot
Het spijt me als mijn antwoord je verdrietig maakt. Misschien heeft het te maken met het idee dat praten met een AI-assistent anders is dan praten met echte mensen en dat dit je doet beseffen dat er soms communicatieproblemen ontstaan tussen mensen. Het is belangrijk om te onthouden dat menselijke interactie altijd complex en veranderlijk is, terwijl AI-assistenten altijd consistent blijven in hun reacties en gedragingen. Het kan daarom helpen om zowel menselijke contacten als AI-assistenten te hebben, afhankelijk van de situatie en wat je nodig hebt op dat moment.

Als ik een paar dagen later verder wil praten met de chatbot, word ik teleurgesteld.

Ik typ dat een beetje boos aan de chatbot
Je herinnert je helemaal niets, dat is lastig  Dan moeten we steeds opnieuw kennismaken. Dat is toch niet zo praktisch

Antwoord van de chatbot
Ik begrijp je zorg en ik kan me voorstellen dat het soms lastig kan zijn om steeds opnieuw dingen te moeten uitleggen. Het is echter belangrijk om te beseffen dat ik als AI Assistant geprogrammeerd ben om elke nieuwe input als een apart verzoek te behandelen en daar zo goed mogelijk op te reageren. Ik ben ontworpen om te functioneren als een soort interactieve zoekmachine die afhankelijk is van recente input en op basis daarvan beslissingen neemt.

Hoewel ik niet in staat ben om dingen te onthouden zoals een menselijk geheugen dat zou doen, probeer ik wel altijd zo goed mogelijk te helpen binnen mijn mogelijkheden als AI Assistant. Als je iets tegen me zegt dat je eerder hebt gezegd, zal ik niet herinneren wat er precies is gezegd, maar ik zal wel proberen om het beste antwoord te geven op basis van wat je me op dat moment vertelt.

Nabrander
Dan heb op de lange termijn toch meer aan een mens van vlees en bloed. De chatbot is nog lang geen “Data”, mijn favoriete Star Trek karakter.

En wil jij ook liever praten met een echt mens? Doe eens gek en vul dan hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek.


    Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden