Elsa
De jongste van twee zussen. Mooie slanke vrouw. Waar haar oudere zus alles steeds makkelijk lijkt te lukken. Heeft Elsa het gevoel dat het voor haar aldoor net even stroever gaat. Het begon al op school. Haar zus ging altijd over en zij blijft zitten. Elsa gaat naar naar het MBO haar zus gaat naar het HBO. Haar zus maakt steeds mooie sprongen en haar salaris gaat met iedere sprong omhoog. En al doet Elsa hetzelfde, zo voelt het niet voor haar.

Haar manager is super tevreden en geeft haar alle ruimte zich te ontplooien. Ze mag een reeks Zoom meetings voorzitten, waarin haar manager en nog twee andere managers zitten. Bij de derde meeting in de reeks, blijft haar manager weg, zonder afzegbericht. Elsa is boos. Heel erg boos. Ik spreek haar als het net is gebeurd. Ze heeft haar manager niet verteld hoe ze zich voelde. Ze was te kwaad. Had in een hoekje zitten mokken. Een rotdag.

Succes
Onvoorbereid, was het wél goed gegaan. Na een tijdje wachten, kozen de managers om hun tijd niet te verspillen. De meeting, ging door. Zonder haar manager. Ik complimenteer (erken) Elsa. Dat had maar mooi gefikst.

Elsa besluit toch haar manager aan te spreken, met behulp van het “Liefdevolle feedback”. Typt ze:

Hoi Carla, gisteren had je bij de meeting zullen zijn, ik miste je. Het is fijn dat je het vertrouwen in me hebt, dat ik het wel alleen af kan. Maar ik had het prettiger gevonden als je me dat van te voren had verteld. Nu zaten we op je te wachten. Gelukkig wilde de twee andere managers dat de meeting doorging en werd er niet teveel tijd verspild.

Ik voelde me door je in de steek gelaten. Zou je voor een volgende keer, vooraf kunnen laten weten dat je niet komt?”

Haar manager reageert begripvol, “Sorry, het was even een heksenketel op de weg, wat fijn dat die stukken zijn afgetikt en de deur uit zijn!”

Een half jaar later verteld ze me enthousiast “Ik hoor net dat ik bevorderd ben en mag ”assistent” weghalen voor mijn functienaam, jouw praktische vragen hielpen mij daarbij!”.

Eens samen kijken hoe jij je baas, je zoon, je vriend, je schoonmoeder feedback kunt geven? Vul hieronder je email adres in, voor een gratis (werkgeluk)gesprek.


    Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

    Tekst: Maak van “goede feedback” een gewoonte. Geen functioneringsgesprek
vrij naar: Ed Batista

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden