Ik houd van zijn humor,
zijn vastberadenheid. De wijze waarop hij zijn doelen bereikt. Ik bewonder hem daarvoor tot de dag van vandaag. Hij gelooft in mij en maakte dat ik dingen deed waarvan ik zelf niet wist dat ik ze kon. Hij daagde me uit, maakte dat ik meer werd dan ik was.

Droomvrouw,
zijn droomvrouw en dat wilde ik ook graag zijn. Dus ik deed mijn best te voldoen en dat beeld dat hij van zijn droomvrouw had. Maar ik paste steeds minder goed in dat malletje. En wat niet in het malletje paste hakte hij er het liefst zonder pardon af.

Op een gegeven moment was ik mezelf kwijt. En dacht “waar ben ik nou?” Dat ik om ruimte vroeg om mezelf te zijn, dacht hij dat ik hem bedroog. Volgde me, zette “spy ware” op mijn computer en ging zelfs mee de hond uitlaten, wat hij eerder nooit deed.

Ik voelde me verstikt
en niet langer mezelf en vertrok. Dat hij vervolgens beweerde dat ik de liefde van zijn leven was en hij me nodig had. Was dat een complete verassing, daar had ik die laatste jaren helemaal niets van gemerkt.

Het duurde lang voordat ik begreep dat door te vertrekken, ik niet een mislukking was. Dat je hoe dan ook jezelf steeds opnieuw moet uitvinden. En dat je altijd kunt kiezen. Ook dat je weg kunt gaan als je alles geprobeerd hebt en je het echt niet meer naar je zin hebt.

Ik weet, ik wil nooit meer iemands droomvrouw zijn.

Hoe realistisch zijn de verwachtingen die jij van jezelf hebt? Droomvrouw, droommoeder, droomwerknemer? Praat er eens over mailevelien.nl

Door naar: Hoe maken autonomie en vrijheid van je werk je passie?
Terug naar: Hoe levert “luisteren” tijd op?

NB Eerlijk gezegd, deed ik zelf ook verwoede pogingen om van hem mijn droomman te maken. Door eindeloos zelfhulp boeken te lezen en de kennis daaruit met hem te delen. Door hem steeds weer te vertellen dat zijn woedeaanvallen contraproductief zijn. Het bracht bij hem geen enkele verandering ter weeg. Wel hielp het mij om te besluiten weg te gaan.

Je kunt alleen jezelf veranderen of je verwachtingen bijstellen. De ander zal je moeten accepteren zoals die is. Aan jou de keus of en hoe je daarmee om gaat.