Hoe ben je een fijne collega

Laten we het beestje gewoon bij de naam benoemen “feedback” is vaak kritiek.
En liefdevolle kritiek gegeven met aandacht voor de ontvanger, kan nodig zijn.

Het belangrijkste wat ik door de jaren heen heb geleerd is om niet alles persoonlijk te maken. Zowel als je feedback of kritiek krijgt als wanneer je feedback of kritiek geeft.

Feedback geven met een kritisch kantje
Zou dat niet moeten gaan over iemand aanmoedigen of om iemand duidelijk maken waarom je bepaald gedrag van een ander vervelend vind?

Geef kritiek niet zonder voorkennis
Vraag eerst eens waarom iemand doet wat ie doet. Voordat je gaat zeggen dat het anders moet.

Heb jij ook zo een hekel aan ongevraagde bemoeienis?
Leven en laten leven, niet bemoeien met andermans zaken, met dat zinnetje ben ik opgevoed.

Bryon Katie verwoorde het zo mooi: “er zijn maar 3 zaken in het leven, de mijne, de jouwe en die van God*”.

*God voor al die zaken waar je geen invloed op kunt uitoefenen, dat wat je overkomt.

In langere relaties heb ik inmiddels geleerd dat zeggen wat ik denk of wil, er op momenten, wel degelijk toe doet. Lang hield ik mijn mond, omdat ik dacht dat het bemoeien was. Ik vergat dat ik me wel degelijk met mijn eigen zaken kon bemoeien.

Mijn missie is om te zorgen dat we ons meer met elkaar verbonden voelen. Dat we eerlijker en beter met elkaar communiceren. Dat we oprecht geïnteresseerd in elkaar zijn. Domweg aardiger voor elkaar zijn.

Een betere versie jezelf te worden.
Wat is nodig om dat te bereiken?

Lees hier meer over de vier, voor mij, belangrijkste coachingvaardigheden (waarvan ik denk dat ze je die op de basisschool al moeten beginnen te leren):

Lees meer over de vier, voor mij, belangrijkste coaching’s vaardigheden:
MUST READ

tekst hoe zou het zijn om in gesprek te gaan met iemand die je niet beoordeelt, advies geeft, kritiek geeft of probeert te veranderen?

Ja, hoe zou dat zijn? Eens proberen? Vul dan hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek.


    Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden