Ervaar jij, als nieuweling in het team, je werk als saai, omdat de oudgediende de leuke klussen hebben toegeëigend?

Betreft het klussen die alle leden van het team kunnen doen? Zijn er klussen die leuker zijn en klussen die minder leuk zijn?

Als het antwoord nee is, hoef je niet verder te lezen. Als het antwoord ja is, heb ik misschien een oplossing.

Maak er goede afspraken over. Bijvoorbeeld:

 • Zet de klussen op chronologisch volgorde. De klus die het langst terug is binnengekomen bovenaan.
 • Is jouw klus klaar of heb je ruimte voor nog een klus? Dan doe je de klus bovenaan de lijst.
 • Behalve als dat weer een rot klus is en je er net één hebt afgerond. Dan pak je de één na bovenste klus.

Tip: bespreek goed met elkaar wat voor wie de rotklussen zijn. Het kan wel eens zijn dat wat voor jou een rot klus is, dat voor een ander niet zo is. Blijf daarover in gesprek. Wat vandaag een leuke klus is, kan voor iemand op een andere dag ineens minder leuk zijn. Houd rekening met veranderingen en met elkaar.

Een succesvol team krijgt vanuit de organisatie de juiste ondersteuning. Is er geen systeem voor het eerlijk verdelen van de klussen? Ben jij de leidinggevende? Vraag om iemand van buitenaf die dit invoert. Je bent immers al de gorilla. Voor uitleg: Klik hier

Zorg dat jullie samen de dingen voor elkaar krijgen
Jij, als leidinggevende ondersteunt en zorgt dat de taken eerlijk verdeeld zijn. Dat de teamleden elkaar helpen waar en wanneer het nodig is EN dat er ruimte is voor spel en plezier.

Laat je leidinggevende dit eens lezen: Wat is zelfsturing?

Mocht je de oneerlijke verdeling van de klussen niet zelf willen aankaarten, overweeg om met een vertrouwenspersoon of iemand anders die je kan helpen in gesprek te gaan.

Er zijn wellicht betere tips in jouw specifieke situatie. Er samen eens naar kijken? Vul dan hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek.


  Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

  Veiligheid is vooral een bijgeloof. Het bestaat niet in de natuur, noch ervaren mensenkinderen het als geheel. het vermijden van gevaar is op de lange duur niet veiliger dan regelrechte blootstelling. Het leven is een gewaagd avontuur of niets
Hellen Keller

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden