Super blij is ze, per kerende post een AKKOORD op haar brief en een leuk compliment erbij!

Dit keer heeft ze het goed uitgelegd.
En gevraagd: Graag akkoord, het is al afgestemd met alle belanghebbende. Alvast hartelijk dank voor reactie.

Bij de vorige brief, was haar doordachte zin, die precies verteld had hoe het was gegaan, ingekort tot een leugen. Het had eindeloos geduurd voordat ze haar akkoord had. Want de ingekorte versie was voor haar geen optie om te versturen. Uiteindelijk was gelukkig de versie die ze met alle belanghebbende had afgestemd, geaccepteerd.

Als werknemer en als werkgever willen we een inclusieve en veilige werkomgeving waarin we elkaar zien, serieus nemen, ons uit kunnen spreken, ons welkom voelen en mogen groeien.

Geef elkaar die ruimte en wees duidelijk!

Is jouw commentaar echt nodig? Van wezenlijk belang? Of zorgt het alleen maar voor vertraging? Is je vraag helder en duidelijk?

De stroperigheid, waar we met zijn allen over klagen. Veroorzaken we met elkaar.

Heeft een stuk een andere toon, is het formeler of minder formeel, staan er meer woorden dan je nodig vind. Maar de boodschap is duidelijk en afgestemd op de mensen die hem gaan lezen. Reageer met: Wat een goede brief! Ik geef mijn akkoord.

Twijfel je over je brief? Heeft deze haast? Wees duidelijk in wat je verwacht van degene die een akkoord geeft.

We mogen anders zijn, laat dat ook terugkomen in onze berichtgeving. One size fits all. Is een illusie.

Ga zorgvuldig met elkaar om!

Wil jij ook eens in gesprek over hoe we respectvol met elkaar om kunnen gaan?
Vul dan hieronder je email adres in, voor een gratis werkgelukgesprek.


    Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

    Tekst: Behandel mij zoals ik ben, ik zal zo blijven.Behandel mij alsof ik ben wie ik zou kunnen zijn.En ik word wie ik zou kunnen zijn. 
Vrij naar: Johann Von Goethe

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

    Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden