Denk jij ook dat we meer durven, elkaar meer vertrouwen, als je weet dat de ander het beste met je voor heeft?

Voor mij begint vertrouwen met AARDIGER voor elkaar zijn.
Noem het complimenten, noem het positieve feedback, noem het een bedankje, noem het aanmoediging, noem het positieve bekrachtiging, noem het hoe je het noemen wilt. Waardeer de kleine dingen die iemand voor je doet!

Zeg eens:

 • Fijn dat ik bij deze bijeenkomst mocht zijn, het geeft mij het gevoel dat ik echt bij het team hoor
 • Lekker, dat de koffie klaar staat en mijn parkeerplek geregeld. Dat geeft mij hier een heel welkom gevoel
 • Lief dat je me op een taartje trakteert. Help me volgende keer herinneren wanneer je jarig bent, dan neem ik een bloemetje voor je mee.
 • Goed dat je een broodje voor me meebracht. Fijn dat je weet dat als ik niet eet, hoofdpijn krijg
 • Dank dat je de agenda op tijd met mij doorneemt. Kan de agenda op tijd de deur uit. Scheelt me een hoop tijd met bellers die vragen om de agendapunten.
 • Dank voor jullie geduld en begrip toen de techniek me in de steek liet. Daardoor kon ik, ondanks het moment van stress, ontspannen mijn verhaal vertellen.
 • Ha, weer zo een leuke jurk. Als ik jou zie, ben ik gelijk vrolijk.
 • Wat fijn dat je dit hebt uitgezocht. Met deze informatie kan ik alle genodigden verleiden om naar deze meeting te komen

Vind jij het ook zo vervelend als iemand je daarna herinnert aan een keer dat het niet zo goed ging? Dat maakt voor mij het hele compliment waardeloos.

Geef dan maar onvervalste kritiek, duidelijk en direct dan weet ik waar ik aan toe ben.
Graag wel een goed voorbeeld erbij, van wat je dan WEL van me verwacht.
Ik doe echt wel mijn best, raden naar wat een ander van me verwacht.

Wat werkt voor mij is als je me tijdig verteld wat je irritant vind, anders wilt.

Probeer eens:

 • Weet je nog toen je hier begon? Altijd op tijd en gretig om alle informatie in je op te nemen? Wat is er gebeurd, dat je nu zo vaak te laat bent?
 • Je vraagt me om een afspraak te maken met Pim. Herinner je nog hoe dat de vorige keer ging? Als jij zelf eerst afstemt met Pim, dan voelt Pim zich niet gepasseerd. Nadat je hebt afgestemt plan ik die afspraak in.
 • Je zegt: “Je kan het! Het gaat je lukken”. Als het me wat langer duurt om de techniek in orde te krijgen. Dat werkt voor mij averechts, het voelt voor mij als betutteling. Het gaat sneller als je niets zegt.
 • Weet je nog? Toen ik hier net kwam. Zat je met de koffie klaar, was het warm en opgeruimd, het maakte dat ik me welkom voelde. Fijn als dat weer zo zou zijn.

Lees ook: Klik hier

Zullen we het eens hebben over verwachtingen? En wat voor jou werkt?
Kom, laat ik je verleiden tot een liefdevol gratis (werkgeluk) gesprek:


  Wil je liever direct mailen, bellen of appen? Dat kan: 0627249972 of mailme@mailevelien.nl

  tekst
Toon en gezichtsuitdrukking maken een enorm verschil 
HOE je iets zegt, is net zo belangrijk als WAT je zegt

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders. Wat is het voor jou?

  Werkgeluk is voor iedereen wat anders, zoals positieve emoties, maatschappelijke meerwaarde, vriendschap, zingeving, plezier, nieuwsgierigheid, eigen tijd indelen, prettige sfeer, doelen bereiken, voldoening, purpose, flow, fun & friendschip, oprechte interesse in elkaar hebben, geluk, je gewaardeerd voelen, Bijdragen aan een groen en duurzaam Amsterdam, bijzondere ontmoetingen, doorgroeimogelijkheden, verantwoordelijkheid, mooie gesprekken, goede prestaties benoemen, doen waar je goed in bent, waardering, gezien en gehoord worden