Werkgelukdeskundige

Werkgelukdeskundige

Toen ik mijn moeder vertelde dat ik de opleiding voor werkgelukdeskundige mocht doen op mijn werk, begon ze te giechelen. Ze kon het niet serieus nemen. De volgende dag belde ze op. Ik ben voor de jongens die de zonnepanelen op het dak kwamen leggen naar de bakker gegaan en heb appeltaart voor ze gekocht. Daar waren ze heel blij mee. Ben ik nu ook werkgelukdeskundige? Ja mam, zeker weten, daar was je altijd al heel goed in!

Het weekend daarop vertel ik hetzelfde verhaal aan de danspartner van mijn vriend . Zij vraagt en is je vriend nu je proefkonijn? Jazeker heb je niet gemerkt dat hij veel gelukkiger is. Jawel, maar werkgelukkiger? Ach ja, daar ben ik ook nog voor aan het leren…

Het is een onderwerp wat me na aan het hart ligt.

We brengen immers heel veel uren op ons werk door, die kunnen we beter maar zo plezierige mogelijk maken. Via deze link werkgeluk kun je al veel informatie vinden.

In de opleiding kom ik een heleboel weetjes tegen.

  • Bedrijven waar geïnvesteerd wordt in werkgeluk hebben een hogere productiviteit, minder uitval door ziekte, betere samenwerking en soepelere communicatie.
  • Werkgeluk verspreiden werkt het best als het management erachter staat en het stimuleert.
  • Zodra werkgeluk als verdienmodel en een “moeten” gezien wordt binnen een organisatie, werkt het niet meer.
  • Bij organisaties die aandacht geven aan “meer doen van wat werkt” gaat het vele malen beter dan bij organisaties waar de focus lig op “problemen oplossen”.

In de opleiding kreeg ik een leuk filmpje te zien: https://youtu.be/Ffl81INebzA
Let eens op de gezicht van de jongen die niet aangemoedigd wordt en op het gezicht van het meisje dat wel aangemoedigd wordt. Je ziet echt wat een enorm verschil dat maakt.

Voor wie een keer wil praten over werkgeluk (zingeving, voldoening, flow en plezier op het werk). Neem contact met me op: mailme@mailevelien.nl