STEPtember:

SAMEN IN BEWEGING VOOR CEREBRALE PARESE
Ik doe mee aan STEPtember

CP, ik wist eerst niet wat het was. Totdat ik begreep dat het ging over dat wat we vroeger spastisch noemde. Mijn buurjongen had cerebrale parese. Hij was wat ouder als ik en gaf natte kledderzoenen en reed rond op zijn driewieler. Mijn ouders hadden uitgelegd dat hij heel erg intelligent was, maar dat de communicatie met zijn hersenen, zijn ledematen en spraakvermogen niet goed ging doordat hij tijdens zijn geboorte zuurstofgebrek had gehad.

Dat ik in 2000 met mijn dochters en ex een weekje bij het Alphalearning in Lugano was, kregen we ontzettend veel te horen en te zien over de werking van de hersenen, waaronder een filmpje van een jongen met cerebrale parese. Deze jongen kon na behandeling met een speciaal voor hem gemaakt programma, zijn benen (na oefening) nagenoeg correct gebruiken, zonder daarbij zijn voeten extreem naar binnen gedraaid te houden.

Meer info over: Alphalearning

Die week in Lugano met Sean Adam maakt dat STEPtember voor mij iets extra’s betekend. En dat ik er oprecht in geloof dat meer onderzoek iets kan doen voor mensen met cerebrale parese en andere hersenaandoeningen.

Als je 3 euro wilt doneren voor cerebrale parese (CP) haalt mijn team moeiteloos zijn doel. Alvast hartelijk dank! Naar de donatie pagina van: STEPtember

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.