Hoe vraag ik om promotie

De jongste van twee zussen, mooie slanke vrouw. Waar haar oudere zus alles steeds makkelijk lijkt te lukken. Heeft zij het gevoel dat het voor aldoor net even stroever gaat. Het begon al met op school. Haar zus ging altijd over en zij blijft zitten. Haar zus gaat naar het HBO en zij naar het MBO. Haar zus maakt steeds mooie sprongen en haar salaris gaat met iedere sprong omhoog. En al doet zij hetzelfde, zo voelt het niet voor haar. Haar baas is super tevreden en geeft haar ruimte te ontplooien. Ze mag een reeks Zoom meetings voorzitten, waarin de baas en nog twee managers zitten. Bij de derde meeting in de reeks, blijft de baas, zonder afzegbericht weg. Als ik haar weer spreek is het net gebeurd en is ze heel erg boos. Ze heeft haar baas niet aangesproken. We concluderen dat ze dat eigenlijk wel had moeten doen. Met doorvragen achterhaal ik dat de twee managers kozen om zonder de baas erbij de meeting door te laten gaan. Ze was daar niet op voorbereid geweest, maar het was wel goed gegaan. We komen tot een soort tekst: Hoi Carla, gisteren had je bij de meeting zullen zijn en ik miste je. het is fijn dat je het vertrouwen in me hebt, dat ik het wel alleen af kon. Maar ik had het echt veel prettiger gevonden als je me dat van te voren had verteld. Nu zaten we op je te wachten en het is dat de twee manager de meeting wilde door laten gaan, maar als ze dat niet hadden gewild, was het wel een dure meeting geworden. En ik voelde me echt door je in de steek gelaten. Zou je voor een volgende keer, vooraf me toch kunnen laten weten dat je niet komt? Dat is ook netter naar de twee managers toe.

Volgende week heeft ze een gesprek met haar baas, ik ben benieuwd of ze promotie krijgt.

Meer info over Feedback

terug naar Coaching